Ok – okozat

Az ok-okozat törvénye létezik. Mindenki megtapasztalja, nap mint nap, hogy a tetteinek, sőt a szavainak, de még a gondolatainak is van következménye. Mindennek van oka, minden döntésünk valahová vezet. Oda, ahová egy másik döntés nem vezetne, vagy nem ezen az úton vezetne. Több döntéssel is eljuthatunk ugyanoda, de a közben megtett út is számít. ( The Secret)

Annak, hogy az ok – okozat törvényét sikeresen irányítani tudjuk, a legfontosabb feltétele a célirányos gondolkodásmód szokássá tétele. A célirányos gondolkodásmód alapja pedig a tudatosság, amely többek között azt is jelenti, hogy nem törődünk bele a környezeted diktálta elvárásokba, szokásokba, hanem odafigyelünk a saját gondolatainkra, és tudatosan alakítjuk azokat, ezáltal teremtve meg a szükséges körülményeket. A legtöbb ember a körülményeit hibáztatja azért, hogy éppen hol tart az életben. Holott itt nincs helye panaszkodásnak, fel kell kelni, és meg kell keresni azokat a körülményeket, amelyekre szükség lehet, vagy ha nem léteznek, akkor létre kell hozni azokat.

„Az ok és okozat törvénye szerint az első mindig a befektetés, és csak ezután jöhet a megtérülés.”

(Keith Ellis)

Meglepő, hogy a Google keresőjébe beírva az “ok – okozat” kifejezéseket, alig 171.000 találat jelenik meg, és ezt tovább szűkítve “ok – okozat törvénye” kifejezésre, már csak 20.900 a találati szám…

Foto: HK, Budapest 2011

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s