Önkéntesség, mint “közösségi forrás”

Elég egy kicsit elgondolkozzak rajta és egyből rájövök, hogy egyre s másra olyan emberekkel találkozom, akik “tenni” szeretnének. Azokra az emberekre gondolok, akiknek egyébként (is) van (még) munkájuk és talán még vezető beosztásban is vannak valamelyik multinacionális vállalatnál.

Miért pont ott? Mert azok, akik már rájöttek, hogy miként “tehetnének”, ők már rég nem dolgoznak multinacionális vállalatoknál

Mindig ugyanaz a kérdés vetőtik fel bennem, amit jellemzően fel is teszek: “mit szeretnél tenni és miért?” A válaszok nagyon hasonlítanak egymára: az emberek valami jót, hasznosat, értelmeset szeretnének csinálni, mert a munkájuk (ugyan nagyon megterheli őket) nem elégíti ki, nem teszi boldoggá őket (emberi oldalról … miközben az anyagi megbecsülés is egyre gyérebb). A legtöbben civil szervezetekben is szívesen tevékenykednének, de miután a hazai társadalomba valójában még csak most kezd beépülni a civil szervezet fogalma, így elképzelésük sincs, hogy hol keressék őket, vagy hogyan lépjenek velük kapcsolatba.

Igen, én ezt vissza tudom vezetni arra, hogy ezeknek a szervezeteknek egy jelentős része komoly kommunikációs problémákkal küszködik, olyannyira, hogy gyakran még a tőle földrajzilag közel tevékenykedő hasonló szervezetek sem tudnak egymásról, nem még egy “kívűlálló”.   

Mindezzel párhuzamosan a civil szervezetek folyamatos “forrás hiánnyal” küzdenek azért, hogy céljaikat akár csak részben is megvalósíthassák. Nem is gondolnak talán arra, hogy mekkora hihetetlen potenciál lehet a “közösségi forrásokban”!

Léteznek ún. gyűjtő oldalak civil szervezetek számára, ahol szponzorokat és támogatókat kereshetnek, de miután nem ismerem a működésük hatékonyságát, elhatároztam, hogy elkezdek felépíteni egy adatbázist azokról a szakemberekről, akik a közösség érdekében tenni akarnak és azokról a szervezetkről, akiknek (nem -csak- pénzbeni) segítségre van szüksége. Külön megjegyzem, hogy elsősorban NEM pénzügyi támogatások (=szponzoráció) megszerzését kívánom ezzel elősegíteni, hanem az emberi- és a tárgyi kérdések megoldását!

Legyél tehát közösség érdekében tenni akaró magánszemély, vagy segítségre szoruló civil szervezet, keress bizalommal! Próbáljuk meg közösen megoldani a “problémát”! 😉

Hamarosan közzéteszek egy linket is, ahol adataidat be tudod majd regisztrálni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s