Kik is fogják pontosan megváltoztatni a jövőt?

Nagyon sokan kérdeztétek, hogy pontosan kik is azok a bizonyos Kulturális Kreatívok, akik már több, mint 200 millióan vannak és akik meg fogják változtatni a jövőt. Nos, amennyire én tudom nem létezik egységes definíció, sem pl DNS vizsgálat, amellyel nagy biztonsággal megállapítható lenne, hogy valaki az, vagy nem az. De hogyan is létezhetne egységes definíció egy olyan fogalomra, amely nem máson, mint az egyéni kreativitáson alapul? Ugyanakkor ma már nagyon sok anyag férhető hozzá az interneten és a (jellemzően nemzetközi) szakirodalomban, amelyeknek ma még én is csak egy részét ismerem.  Megígérem viszont, hogy rövid időn belül készítek egy bővebb leírást arról, hogy én hogyan látom ezt a kérdést, illetve megpróbálok majd kézzel fogható és szemléletes, a valós életből származó példákkal is szolgálni. (Ez lesz a meglepetés!)

Amíg ez az anyag elkészül, ajánlom figyelmedbe a Kulturális Kreatívok magyar nyelvű oldaláról átvett kérdőívet, amelyet IDE KATTINTVA közvetlenül érhetsz el és tölthetsz ki. A kérdőív 18 kérdésből áll, mely kérdések őszinte megválaszolása segít abban, hogy hozzávetőleges képet kaphass saját magadról. A kérdővet kitöltők összesített válaszait pedig havonta itt publikálom, hogy számodra is látható legyen a mindenkori hazai helyzet. Hamarosan egyébként ennek a kérdőívnek egy bővebb, cizelláltabb változata is elérhető lesz, amelyről természetesen majd szintén értesítelek.

Utolsó gondolat gyanánt pedig meg szeretném jegyezni, hogy személyes véleményem szerint minden egyes ember Kulturálisan Kreatív, ennek szintje azonban térben és időben erősen változhat, ugyanakkor fejleszthető és növelhető.  Vannak emberek, akik már elindultak az úton egy más világ, egy szebb jövő irányába, vannak akik csak fontolgatják, hogy ideje lenne változtatni és vannak persze olyanok is, akik még egyáltalán nem foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel. Továbbá vannak emberek, akik tudják magukról, hogy Kulturális Kratívok és vannak akik ezt nem tudják. Mindenesetre egy biztos: elindult egy társadalmi változás, amely egyre nagyobb méreteket ölt és amely véglegesen megváltoztatja az “útjába kerülő” emberek életét, majd pedig  a körülöttük élőkét is…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s