Gondolkozz egy picit!

HR KommunikációAzt mondja az adott szervezet, hogy “tényleg gáz a helyzet… ok, pályázni fogunk és megpróbálunk szponzorokat bevonni“. Ezek után jó sok időt, energiát és pénzt fektet abba, hogy elkészítse a szükséges anyagokat. Tematikusan összegyűjt és beleír minden számára fontos információt, megtölti minőségi szakmai tartalommal és felvázolja minden gondját, baját. Ezek után még egy kreatív embernek is odaadja, hogy az készítsen belőle egy “szép anyagot.”

Egy valami azonban elkerüli a figyelmét: az, akit megcéloz az anyaggal (aki a pénzzel rendelkezik), az szintén “ember”, még akkor is, ha ezt nem szó szerint kell értelmezni. Neki is vannak megoldandó feladatai, megvalósítandó célkitűzései és feltételezhetően az ő élete sem probléma mentes. Ettől függetlenül persze megértheti a mi problémáinkat, sőt szolidálhat is velünk, de az együttműködés érdekében meg kell őt győzni arról, hogy miért is lesz ez neki előnyös.

Tanács: A marketingkommunikációs anyagok elkészítése során legyünk pozitív beállítottságúak és próbáljuk meg optimista, dinamikus üzeneteket tovább adni!

Miért? … csak egy picit gondoljunk bele, hogy kinek (és miért) állhat ma Magyarországon érdekében egy síránkozó és pesszimista szervezet számára pénzügyi forrásokat biztosítani?

Reklámok

2 thoughts on “Gondolkozz egy picit!

  1. olyan kár, hogy nem tudod teljesen kifejteni a témát – gondolom nem teheted 😦 de a lényeg átjön.
    alapvetően meg amúgy is ilyen beállítottságú ország vagyunk, örülni nem tudunk sem magunk, sem más sikerének, mindenben a rosszat keressük és ha véletlenül jó hangulatban lennénk akkor is igyekszünk gyorsan elrontani valamivel…

  2. jól látod, vagyis érted… az a bizonyos “szólás-szabadság” annyi sok lehetőséget biztosít, hogy inkább hallgatásra ösztönöz…
    aminek viszont ki kell jönnie, az így is, úgy is kijön és örülök, hogy fél szavakból is értjük egymást. 🙂
    az ország mentalitása egyébként tényleg tragikus, de talán még tragikusabb az, hogy ennek a megváltoztatására sem történik túl sok próbálkozás… (sőt!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s